برنامه ها و خدمات شبکه آزمایشگاهی
پایه و اساس پیشرفت و دستیابی به فناوریهای جدید، انجام پژوهشهای کاربردی، منظم و دارای برنامه است که دسترسی محققین به تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و استاندارد را طلب میکند. در کشور ما با وجود سرمایهگذاری زیاد در خرید تجهیزات پیشرفته و ایجاد آزمایشگاههای مختلف، همواره به دلیل ناکارآمدی سیستم خدماتدهی این آزمایشگاهها، محققین با مشکل دسترسی به سرویس آزمایشگاهی مناسب مواجه بودهاند و تقاضا برای خرید تجهیزات جدید همیشه وجود داشته است. یکی از راهکارهای اجرایی مدیریت این موضوع، ایجاد شبکهای جامع از توانمندیهای آزمایشگاهی کشور در حوزه فناوریهای پیشرفته و راهبردی است. به همین منظور، حسب دستور آقای دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی ایران با هدف همافزایی توانمندیهای آزمایشگاهی کشور در حوزههای مختلف فناوریهای پیشرفته و راهبردی، از ابتدای تیرماه سال 1393 فعالیت خود را آغاز نمود.
دامنه پوشش این شبکه شامل آزمایشگاههای خدماتی است و آزمایشگاههای پژوهشی و آموزشی را شامل نمیشود. این شبکه علاوهبر مراکز آزمایشگاهی زیرمجموعه سازمانهای دولتی و وزارتخانههای مختلف، مراکز آزمایشگاهی بخش خصوصی را نیز در بر میگیرد. بخشهای آزمایشگاهی وابسته به انواع مؤسسات تحقیقاتی و آموزش عالی اعم از دانشگاه، پژوهشگاه، مرکز تحقیقاتی و مواردی از این دست، میتوانند در این شبکه عضو شده، فعالیت نمایند.
:: اهداف شبکه
- - بهبود کیفی و افزایش کمی خدمات آزمایشگاهی در حوزههای فناوری راهبردی؛
- - تسهیل در دسترسی پژوهشگران و صنایع کشور به خدمات آزمایشگاهی؛
- - جمع آوری اطلاعات جامع در مورد تعداد و نوع تجهیزات آزمایشگاهی و پراکندگی آن در سطح کشور (با هدف نیازسنجی صحیح برای توسعه توان آزمایشگاهی کشور)؛
- - ارتقای دانش فنی کارشناسان آزمایشگاهها از طریق آموزش و به اشتراکگذاری تجارب؛
- - استانداردسازی فعالیتهای آزمایشگاهی و ارایه خدمات با نتایج قابل اعتماد؛
- - کمک به تکمیل توانمندیهای آزمایشگاهی مراکز عضو در راستای نیازهای کشور.
در حال حاضر بیش از 150 هزار نفر از اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه عضو باشگاه مشتریان این شبکه هستند و امکان دریافت خدمات آزمایشگاهی بصورت اعتباری را دارند.
در سال 1402 پژوهش هایی که در راستای رفع نیاز های اساسی فناورانه، صنعتی و الویت دار اعلام شده از سوی ستاد های فناوری راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان باشند، اعتبارات ویژه ای در قالب طرح های خدمات آزمایشگاهی برنامه محور دریافت می کنند.
همچنین برنامه ای برای تشویق دستاورد های پژوهشی اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی از قبیل انتشار مقاله در مجلات معتبر بین المللی و ثبت پتنت طراحی شده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت www.labsnet.ir مراجعه بفرمایید.
نظر شما :